Aktuelt


På denne side opdaterer jeg informationer om de aktiviteter der sker i forbindelse med bog og foredrag. (senest opdateret den 23.05.2020)

Foredrag bliver opdateret på ugebasis. Det gælder også Senior/ældreråd som flere steder i Danmark ønsker foredraget.

I DENNE TID HVOR CORONA-KRISEN HAR SAT SIT PRÆG PÅ ALT I DANMARK, ER AFTALTE FOREDRAG FORELØBIGT FLYTTET TIL EFTERSOMMEREN OG FREM. NÆRMERE INFO KOMMER PÅ DENNE SIDE NÅR DET ER AKTUELT.

Et af Danmarks største forsikringsselskaber Danica, afholder to store events i Jylland og København, som indledning til langt flere dialogmøder med forsikringstagerne om information om økonomi, pensioner, men også de andre ting som foredraget Den fjerde alder indeholder. Hold øje og kontakt gerne for muligt samarbejde. – OGSÅ DE TO EVENTS ER UDSKUDT TIL: 11. september i Falconer Scandic og den 22. september i Århus – sted annonceres senere.

DER ER RIGTIG MEGET FOKUS PÅ SENIORBOLIGER

En række fonde er i øjeblikket ved at investere i og påføre seniorboliger rundt om i Danmark. Nogle steder hedder det 55+boliger, og i januar, marts, maj og juli, sender DK4 fire programmer, hvor man følger opbygningen og samarbejdet mellem kommuner, kommende lejere og et af investeringsselskaberne. Her kommer der godt med informationer om indretning, økonomi, trivsel og beboernes interesse i seniorboligerne.  Lige nu forventer man at der bliver behov for omkring 80.000 boliger de kommende år – og interessen er så stor, at mange ligger i kø når der bliver udbudt boliger i lokalområdet.

Foredrag: Skriv/ring og spørg direkte om det praktiske: georg@julin.dk eller 21 62 62 00

OBS: BOGEN DEN FJERDE ALDER KAN NU KØBES TIL HALV PRIS DIREKTE FRA FORLAGET ELLER PÅ FOREDRAGENE TIL KR: 99,95 – OG ER STADIG AKTUEL!!!

Direkte link https://aauforlag.dk/shop/boeger/den-fjerde-alder.aspx

Aldrig har der været så megen omtale af “de ældres liv” i Danmark som i disse år, og det er rigtig godt, men desværre ikke altid fyldestgørende. Faktisk hedder vi ikke længere “ældre”, men “seniorer” 😉. Meninger kommer ofte fra et politisk synspunkt – efter at det har været i mediernes søgelys – men sjældent ret dybdegående. Fokus bliver ofte flyttet til andre dagsaktuelle emner. At der af og til fokuseres på de ældres livsstil efter medieomtale af “sager”, giver desværre ikke den nødvendige fortælling om den heldigvis store majoritet (1,4 millioner) af ældre der rent faktisk “klarer sig selv”. Men netop de, har i den grad behov for information om, hvordan livskvaliteten kan fortsætte! Det kræver oplysning, vejledning og planlægning. Det er det, foredragene drejer sig om. Planlægning af Den fjerde alder – NU.

Jeg opdaterer løbende “fokus og fakta” på Den fjerde alder. Der er nye emner med konkrete anvisninger på flere vitale områder som velfærd, økonomi, og IT-udfordringer – inklusive råd og løsninger!

Jeg er løbende i kontakt med kommuner, foreninger for ældre, seniorer og andre interessegrupper, som f.eks. personaleforeninger, der ønsker foredrag. Ring eller skriv for nærmere information til netop din/jeres situation.

Enkelte af foredragene er i “lukkede fora” som f.eks. landsmøder, sommer/vinterhøjskoler, boligforeninger og virksomheder (personaleforeninger). Andre er “åbne” møder, som f.eks. forenings- eller sogneaftener rundt om i landet.

Det er fortsat dejligt at besøge de mange lokaliteter og mennesker i Danmark, og uanset hvor, ofte også i yderområderne i Jylland, Langeland, Lolland-Falster, Fyn, Sjælland eller Bornholm, er interessen for planlægning af livets sidste, forhåbentlig, længere fase, nøjagtig lige stor. Spørgelysten efter de indledende runder omkring konkrete sager, der også er beskrevet i bogen, er meget stor, og om der har været 40 eller 550 mennesker til stede, har alle deltaget både fysisk og mentalt!!! Jeg glæder mig til de næste mange aktive foredrag, lige meget hvor i Danmark det er.

Bogudgivelsen:

Bogen “Den fjerde alder – planlæg den i din tredje” er udgivet af Aalborg Universitet, og kom på gaden fredag den 6. november 2015.

For at alle skal have mulighed for at købe den trykte bog, og få glæde af indholdet, er prisen nu sat til kr. 100,00, og det hurtigste er at trykke på følgende link:

http://aauforlag.dk/Shop/boeger/den-fjerde-alder.aspx

For de som ønsker e-bogsudgave er den nu også tilgængelig på Nettet. Skriv “denfjerdealder e-bog”, se udvalg og vælg selv udbyder og priser.

Indholdet er tilrettelagt som en samtalebog, og kan bruges både i ægteskaber, øvrige parforhold, større familiegrupper, eller blot som forventningsafstemning med sig selv. Den indeholder en række fakta, udsagn, erfaringer, tanker og oplæg til mentalforberedelse fra mange vinkler, til mulig øget livskvalitet for den enkelte, uanset alder – med henblik på “den fjerde alder”.

Udover en række konkrete råd og vejledninger, også en opfordring til selv at søge dybere ind i forståelsen af de muligheder og udfordringer, der jo ligger i at vi gennemsnitligt lever længere end vores tidligere generationer.

Bogen lever godt – mellem mennesker:

Bogen er altid en aktuel gaveidé til både forældre og bedsteforældre, uanset alder ? – Bogen bliver af mange brugt som fælleslæsning!