Aktuelt


(Foredrag er baseret på frivillighed, research, opdatering og erfaring, som jeg med glæde ønsker at bringe videre, ring derfor for nærmere aftale)

På denne side opdaterer jeg informationer om de aktiviteter der sker i forbindelse med bog og foredrag. (senest opdateret den 19.10.2021)

Så er der igen foredragsaktivitet efter “genåbningen” af samfundet.

  • Onsdag den 17. november – Sløjfen – seniorfællesskab – Øresundsvej  69, 2300 S,- kl. 13.00

På gensyn 👍

Jeg afholder stadig webinarer efter aftale med arrangørerne for de mange der gerne fra egen computer eller iPad ønsker at deltage. Kontakt mig så vi kan arrangere det praktiske.

Se også aktuelle opslag på FaceBook:

https://www.facebook.com/DenFjerdeAlder

Foredrag bliver opdateret på ugebasis. Det gælder også Senior/ældreråd som flere steder i Danmark har ønsket foredraget.

Coronakrise – tid til eftertanke og erfaring – læs hvad kommende foredrag bl.a. indeholder af nyt stof:

NYT OM FOREDRAG, CORONA OG OMSORGSSVIGT AF ÆLDRE – SAMT NYT GRATIS FORSLAG TIL DEMENSHJÆLP:
Sommeren har bragt mange nyheder om mere eller mindre coronasmitte, og mange er dybt forvirrede over mange af meldingerne, og af god grund. Det er også en af grundene til at mange er nervøse for at lave arrangementer med for mange mennesker, hvilket bl.a. omfatter foredrag. For tiden får jeg en del henvendelser om foredraget Den fjerde alder i efteråret og vinter, og med spørgsmål om mulig udskydelse eller aflysning hvis der kommer flere restriktioner. Helt naturligt er det IKKE noget problem, og for hver gang der måtte opstå et problem, er jeg naturligvis fleksibel. Det vigtigste er at passe på sundheden, så når vi nok foredraget på et senere tidspunkt. Som tidligere skrevet, har jeg opdateret indholdet med et særligt afsnit om det der sker med os under en pandemi – interessante iagttagelser blandt verdens forskere som vi alle kan lære af. Gode råd og tips til lignende situationer OG frem for alt – hvad sker der med os når vi bliver “ensomme”, og hvordan vi fælles kan afhjælpe det. Kontakt mig for en uforpligtende samtale om muligheder for foredrag – OGSÅ via webinar til de der kunne ønske sig det. I denne tidsalder er alt muligt – også for os der er i den tredje alder og på vej til den fjerde 😉
Omsorgssvigt af ældre er superaktuelt – desværre. De billeder og beretninger vi har fået, vidner naturligvis om situationer der ikke bør ske i “Velfærdsdanmark” – hvis vi stadig tør kalde os det. Rigtig mange steder er forholdene skønne, og dem skal vi huske at rose, for det er som regel de kedelige eksempler vi hører om, og så tror vi at det er sådan alle steder, men det er ikke rigtigt. I ØVRIGT – bliver alt for mange boliger kaldt “plejehjem”, for rent faktisk er der under 5.000 beboere på begrebet plejehjem og det er for nedadgående!!! Her er 2/3 demente og gennemsnitsopholdet er 36 måneder inden døden. Grunden kan jo typisk være at det enkelte menneske bliver alt for sent visiteret til plejehjem, men også at langt flere ældre klarer sig selv langt bedre end for blot få år siden. Der findes omkring 80.000 boliger i ældresegmentet der er delt op som bl.a. “beskyttede boliger”, plejecentre og andre lignende, men organisationer og foreninger har valgt at kalde alle typer af boliger for plejehjem for “forståelses skyld”, og det er da lige netop her det er gået galt med forståelsen. Oplysninger op boliger er taget fra Danmarks Statistik, som også skrevet i bogen om Den fjerde alder, og udgivet på Aalborg Universitetsforlag. Med ovenstående kunne jeg ønske mig en mere gennemsigtig debat hvor alle fakta, og ikke kun organisationsrelaterede, blev bragt frem, så vi for alvor kan forholde os til sammensætningen af Danmarks “ældre”. Pr. 1 april 2020 var der 1.506.115 personer over 60 år, og 1.161.145 over 65 år. Vi er altså ganske mange der klarer os selv – og tak for det – og mon så ikke vi kunne stå sammen om at hjælpe den meget lille procentdel der så virkelig har behov? Ja, undskyld, men som foredragsholder har jeg ikke kun fået et dybt indblik i “ældrestyrken”, men også en holdning til hvordan vi kan hjælpe hinanden. Må jeg til sidst – i relation til dementramte – anbefale den stærke amerikanske dokumentar “Alive Inside” der i den grad har sat fokus på værktøjer der forandrer mange dementramte via musikken. Nej, ikke ved at lytte, men ved selv at være aktive. I en forhandling med producenterne og udviklerne bag initiativet fik jeg lov til gratis at indføre det i Danmark og havde håbet på f.eks. Bornholm som teststed – gæt selv svaret. VI KAN GØRE LANGT MERE FOR FÆRRE PENGE – HVIS VI VIL!!!
Har du eller I der samler mennesker til aktiviteter lyst til at høre mere indgående om Den fjerde alder og alt det der skal ordnes i den tredje alder – mere om mediernes interesse i – egen økonomi eller faktuelle historier – og dermed hvad vi dagligt udsættes for at informationer som oftest drukner i for meget information, så kontakt mig gerne så vi kan finde en dag hvor mange eller færre kan samles til oplysning. Se hjemmesiden www.denfjerdealder.dk og www.julin.dk – SE Alive Inside – https://www.youtube.com/watch?v=IaB5Egej0TQ
God oplevelse – på gensyn!
🙏

Seniorboliger:

Det har været en ære at lave TV-reportage om Bovierans seniorboliger, og sidste udsendelse af fire, kommer i begyndelsen af juli måned på dk4. Det har også givet mig meget nyttig indsigt i hvad en hel del mennesker tænker og reagerer på i senioralderen – IKKE MINDST erfaringerne i de sidste tre måneders “tilstand”.

Hvad har det gjort ved os? Hvad kan vi lære af det? Hvad kan vi tage med os af erfaring i “den fjerde alder?”

I mine kommende foredrag i efteråret og vinter har jeg derfor lagt et afsnit ind hvor de mange erfaringer bliver delt, og hvor vi får anledning til i forsamlingen at arbejde sammen om det, som en slags workshop til gensidig glæde. Vi vil udover foredraget derfor kunne bruge de mange reaktioner og tanker i vores kommende aktive liv. Kontakt mig for yderligere detaljer så vi kan planlægge anledningen sammen: georg@julin.dk eller 21 62 62 00 – På genhør 🙏

MERE OM SENIORBOLIGER:

En række fonde er i øjeblikket ved at investere i og påføre seniorboliger rundt om i Danmark. Nogle steder hedder det 55+boliger, og i januar, marts, maj og juli, sender DK4 fire programmer, hvor man følger opbygningen og samarbejdet mellem kommuner, kommende lejere og et af investeringsselskaberne. Her kommer der godt med informationer om indretning, økonomi, trivsel og beboernes interesse i seniorboligerne.  Lige nu forventer man at der bliver behov for omkring 80.000 boliger de kommende år – og interessen er så stor, at mange ligger i kø når der bliver udbudt boliger i lokalområdet.

Foredrag: Skriv/ring og spørg direkte om det praktiske: georg@julin.dk eller 21 62 62 00

OBS: BOGEN DEN FJERDE ALDER KAN NU KØBES TIL HALV PRIS DIREKTE FRA FORLAGET ELLER PÅ FOREDRAGENE TIL KR: 99,95 – OG ER STADIG AKTUEL!!!

Direkte link https://aauforlag.dk/shop/boeger/den-fjerde-alder.aspx

Aldrig har der været så megen omtale af “de ældres liv” i Danmark som i disse år, og det er rigtig godt, men desværre ikke altid fyldestgørende. Faktisk hedder vi ikke længere “ældre”, men “seniorer” 😉. Meninger kommer ofte fra et politisk synspunkt – efter at det har været i mediernes søgelys – men sjældent ret dybdegående. Fokus bliver ofte flyttet til andre dagsaktuelle emner. At der af og til fokuseres på de ældres livsstil efter medieomtale af “sager”, giver desværre ikke den nødvendige fortælling om den heldigvis store majoritet (1,4 millioner) af ældre der rent faktisk “klarer sig selv”. Men netop de, har i den grad behov for information om, hvordan livskvaliteten kan fortsætte! Det kræver oplysning, vejledning og planlægning. Det er det, foredragene drejer sig om. Planlægning af Den fjerde alder – NU.

Jeg opdaterer løbende “fokus og fakta” på Den fjerde alder. Der er nye emner med konkrete anvisninger på flere vitale områder som velfærd, økonomi, og IT-udfordringer – inklusive råd og løsninger!

Jeg er løbende i kontakt med kommuner, foreninger for ældre, seniorer og andre interessegrupper, som f.eks. personaleforeninger, der ønsker foredrag. Ring eller skriv for nærmere information til netop din/jeres situation.

Enkelte af foredragene er i “lukkede fora” som f.eks. landsmøder, sommer/vinterhøjskoler, boligforeninger og virksomheder (personaleforeninger). Andre er “åbne” møder, som f.eks. forenings- eller sogneaftener rundt om i landet.

Det er fortsat dejligt at besøge de mange lokaliteter og mennesker i Danmark, og uanset hvor, ofte også i yderområderne i Jylland, Langeland, Lolland-Falster, Fyn, Sjælland eller Bornholm, er interessen for planlægning af livets sidste, forhåbentlig, længere fase, nøjagtig lige stor. Spørgelysten efter de indledende runder omkring konkrete sager, der også er beskrevet i bogen, er meget stor, og om der har været 40 eller 550 mennesker til stede, har alle deltaget både fysisk og mentalt!!! Jeg glæder mig til de næste mange aktive foredrag, lige meget hvor i Danmark det er.

Bogudgivelsen:

Bogen “Den fjerde alder – planlæg den i din tredje” er udgivet af Aalborg Universitet, og kom på gaden fredag den 6. november 2015.

For at alle skal have mulighed for at købe den trykte bog, og få glæde af indholdet, er prisen nu sat til kr. 100,00, og det hurtigste er at trykke på følgende link:

http://aauforlag.dk/Shop/boeger/den-fjerde-alder.aspx

For de som ønsker e-bogsudgave er den nu også tilgængelig på Nettet. Skriv “denfjerdealder e-bog”, se udvalg og vælg selv udbyder og priser.

Indholdet er tilrettelagt som en samtalebog, og kan bruges både i ægteskaber, øvrige parforhold, større familiegrupper, eller blot som forventningsafstemning med sig selv. Den indeholder en række fakta, udsagn, erfaringer, tanker og oplæg til mentalforberedelse fra mange vinkler, til mulig øget livskvalitet for den enkelte, uanset alder – med henblik på “den fjerde alder”.

Udover en række konkrete råd og vejledninger, også en opfordring til selv at søge dybere ind i forståelsen af de muligheder og udfordringer, der jo ligger i at vi gennemsnitligt lever længere end vores tidligere generationer.

Bogen lever godt – mellem mennesker:

Bogen er altid en aktuel gaveidé til både forældre og bedsteforældre, uanset alder ? – Bogen bliver af mange brugt som fælleslæsning!