(Foredrag er baseret på frivillighed, research, opdatering og erfaring, som jeg med glæde ønsker at bringe videre, ring derfor for nærmere aftale – 21 62 62 00)
På denne side opdaterer jeg informationer om de aktiviteter der ER aftalt, og sker i forbindelse med foredrag. Listen bliver løbende opdateret med nye datoer – (senest opdateret den 15.08.2024)
- Torsdag den 10. oktober, kl. 14.00, Orø husholdningsforening, Forsamlingshuset, Brøndevej 24 , 4305 Orø
- Tirsdag den 5. november, Kl. 14.00, Frivilligcenter Tinghuset, Jernbanegade 21A, 4000 Roskilde
- Tirsdag den 12. november, kl. 14,00, Ældre Sagen – Brøndby, Hermosagaard Bygaden 82, 2605 Brøndby
- Onsdag den 13. november, Kl. 13,00, OK-klubben, Randers
- Søndag den 26. januar, Kl. 13,00, Langengen 20, Svogerslev, 4000 Roskilde
- Tirsdag den 25. februar, kl. 10,00 Grønnegadecentret, Grønnegade 15, 3400 Hillerød, Danmark
- Tirsdag den 4. marts, kl. 18,00, Hjerteforeningen, Rebildhus, Rebildvej 25, 9520 Skørping
Kontakt mig og lad os finde datoer der passer jer! Foredrag bliver fortsat opdateret på måneds/ugebasis. Det gælder også Senior/ældreråd som flere steder i Danmark har ønsket foredraget.
Se også aktuelle opslag på FaceBook: https://www.facebook.com/DenFjerdeAlder
Seniorboliger – et vigtigt emne at tale om:
I 2019/20 lavede jeg fire TV-reportager på dk4 om Bovierans seniorboligprojekter og kommende beboere, og det gav mig yderligere interesse i fremover at følge udviklingen tæt. Meget er sket siden. En række store investeringsfonde investerer for tiden i at opføre seniorboliger rundt om i Danmark. De hedder 55+boliger, seniorboliger, Plushuse, eller Plusboliger, og debatten om fordele og ulemper ved boligformen er yderst aktuel i disse år. Man forventer op mod 80.000 nye boliger for seniorer i forskellige koncepter. Men hvilken “sidste bolig” man bør vælge? Seniorbolig blandt andre ældre, eller i plus-konceptet hvor flere generationer deler tilværelsen. Jeg har fulgt grundigt med i udviklingen, hvilket har givet mig indsigt i, hvad en hel del seniorer tænker og reagerer på – også de der har fravalgt bofællesskabet efter et stykke tid. Kontakt mig for yderligere detaljer så vi kan planlægge anledningen sammen: georg@julin.dk eller 21 62 62 00 – På genhør ????
Hvad har det gjort ved os? Hvad kan vi lære af det? Hvad kan vi tage med os af erfaring i “den fjerde alder?”
I mine kommende foredrag har jeg derfor også lagt et afsnit ind hvor de mange erfaringer bliver delt, og hvor vi får anledning til i forsamlingen at arbejde sammen om det, som en slags workshop til gensidig glæde. Vi vil udover foredraget derfor kunne bruge de mange reaktioner og tanker i vores kommende aktive liv. Kontakt mig for yderligere detaljer så vi kan planlægge anledningen sammen: Skriv/ring til georg@julin.dk eller 21 62 62 00 – På genhør ????
Resume:
Aldrig har der været så megen omtale af “de ældres liv” i Danmark som i disse år, og det er rigtig godt, men desværre ikke altid fyldestgørende. Faktisk hedder vi ikke længere “ældre”, men “seniorer” eller “seenagers” ????. Meninger kommer ofte fra et politisk synspunkt – efter at det har været i mediernes søgelys – men sjældent ret dybdegående. Fokus bliver ofte flyttet til andre dagsaktuelle emner. At der af og til fokuseres på de ældres livsstil efter medieomtale af “sager”, giver desværre ikke den nødvendige fortælling om den heldigvis store majoritet (1,2 millioner) af ældre der rent faktisk “klarer sig selv”. Men netop de, har i den grad behov for information om, hvordan livskvaliteten kan fortsætte! Det kræver oplysning, vejledning og planlægning. Det er det, foredragene drejer sig om. Planlægning af Den fjerde alder – NU.
Jeg opdaterer løbende “fokus og fakta” på Den fjerde alder. Der er nye emner med konkrete anvisninger på flere vitale områder som velfærd, økonomi, og IT-udfordringer – inklusive råd og løsninger!
Jeg er løbende i kontakt med kommuner, foreninger for ældre, seniorer og andre interessegrupper, som f.eks. personaleforeninger, der ønsker foredrag. Ring eller skriv for nærmere information til netop din/jeres situation.
Enkelte af foredragene er i “lukkede fora” som f.eks. landsmøder, sommer/vinterhøjskoler, boligforeninger og virksomheder (personaleforeninger). Andre er “åbne” møder, som f.eks. forenings- eller sogneaftener rundt om i landet.
Det er fortsat dejligt at besøge de mange lokaliteter og mennesker i Danmark, og uanset hvor, ofte også i yderområderne i Jylland, Læsø, Langeland, Lolland-Falster, Fyn, Sjælland eller Bornholm, er interessen for planlægning af livets sidste, forhåbentlig, længere fase, nøjagtig lige stor. Spørgelysten efter de indledende runder omkring konkrete sager, der også er beskrevet i bogen, er meget stor, og om der har været 40 eller 550 mennesker til stede, har alle deltaget både fysisk og mentalt!!! Jeg glæder mig til de næste mange aktive foredrag, lige meget hvor i Danmark det er.